Donér bøger

Vi indsamler gode bøger til at bygge skræddersyede biblioteker til steder, hvor udsatte børn og unge opholder sig. Når du donerer bøger til os, er du med til at ændre liv.


LFL-web-280x390.png

Sådan donerer du direkte til os

Vi har bogkælder på Østerbro i København, hvor du kan aflevere bøger. Du er også meget velkommen til at sende dem til os.

Find adresse og åbningstider

Donér dine bøger på dit lokale bibliotek

Læs for Livet samarbejder med mange biblioteker rundt om i landet. Her kan du aflevere dine bøger, hvorefter de sendes til os.

Find dit nærmeste bibliotek

Din lokale boghandler samler bøger ind

Vi er så heldige, at 105 boghandlere i hele landet indsamler bøger fra kunderne ind til Læs for Livet d. 24.- 26. april . Ryd op på hylden, og vær med.

Læs mere...


Hvilken slags bøger

Bøgerne skal inspirere til læselyst og være i pæn stand. Tommelfingerreglen er, at hvis du ikke ville give bogen til et barn eller en ung, du selv kender, så skal udsatte heller ikke have den.

Børnene og de unge er i aldersgruppen 0-23 år, og derfor er vi interesserede i nærmest alle genrer og sværhedsgrader. Vi søger alt fra papbøger til de mindste, billedbøger, fagbøger og letlæsning til ungdomsromaner, finlitteratur, digtsamlinger, biografier og kogebøger. 

Vi kommer ud en del steder med tosprogede udsatte. Derfor søger vi også bøger på engelsk, grønlandsk, fransk, spansk, thailandsk, samt østeuropæiske og arabiske sprog. 


Hot lige nu

De udsatte børn og unge har favoritgenrer som alle andre, og der er trends og idoler, der hitter. Her kan du se, hvad der er hot lige nu, baseret på vores samtaler ude på institutionerne.

Socialrealisme (det virkelige ungdomsliv m.m.)

Manga-tegneserier

Om superhelte

Dagbogsbøger

Fagbøger om naturkatastrofer

Hestebøger

Historiefagbøger til børn

Om krop og pubertet

Bøger af YouTubere

Biografier om fodboldstjerner

Biografier om mønsterbrydere

Kærlighedsromaner


Hvis du gerne vil støtte os, men måske ikke har bøger at donere, er vi meget taknemmelige for økonomisk hjælp eller et gavekort til en boghandler.

Læs for Livet: Danske Bank, Reg.nr: 3409, Konto: 11218253


Even the smallest person can change the course of the future.

J.R.R. Tolkien