kontra.jpg

Vi søger frivillige litteraturguides

  

Vil du sprede glæden ved bøger til udsatte børn og unge?

Læs for Livet mangler 3-4 frivillige litteraturguides i vores team. Her kan du spille en afgørende rolle i vores arbejde med at skabe social forandring for udsatte børn og unge igennem bøger og lystlæsning.

Litteraturguiden besøger institutionerne og har spændende, sjove og positive samtaler med børnene om, hvad lige præcis de brænder for og kunne tænke sig at læse. Vi planlægger besøgene i fællesskab, og du har naturligvis indflydelse på hvornår og hvilke institutioner, du kommer ud til. På institutionerne skal du sammen med børn og voksne finde ud af hvilke bøger, de kunne tænke sig, så vi kan forære dem et bibliotek, der føles vedkommende og skræddersyet.

Kan du:

  • Tale med børn og unge om børne- og ungdomslitteratur?

  • Bruge en dag (gerne en hverdag og typisk om eftermiddagen, når børnene og de unge kommer fra skole) minimum hver 2. mdr. på at besøge en institution?

  • Være robust, empatisk og udadvendt i mødet med de udsatte børn og unge?

Hos os bliver du en del af et bogelskende team med mere end 35 frivillige og en lille håndfuld ansatte. Vi lærer dig grundigt op og er fleksible i forhold til geografi og tid. De første besøg tager du ud med en af vores dygtige rutinerede litteraturguides.

Vores målgruppe er socialt udsatte børn og unge. Langt de fleste bor ikke hjemme men på de døgninstitutioner, hvor vi besøger dem. De fleste besøg varer et par timer, men du skal også afsætte tid til transport og lidt forberedelse. Vi holder med jævne mellemrum frivilligarrangementer, hvor man mødes og sparrer med frivillige og ansatte.

Læs mere om at være litteraturguide her.

Spørgsmål og ansøgning sendes til projektkoordinator: Lærke Bohlbro, lb@laesforlivet.dk, tlf. 6172 7305 senest den 15. september. Vi glæder os til at høre fra dig.