smalkontra.jpg

Udviklingspraktikant søges til Læs for Livets arbejde for udsatte børn og unge

Vi søger dig, der er engageret og dygtig og klar til at afprøve dine kompetencer i den virkelige verden. Vil du udvikle din faglighed og dig selv og samtidig gøre en forskel for udsatte børn og unge? Så er du måske vores nye udviklingspraktikant.

Som praktikant i Læs for Livet bliver du en del af vores dynamiske team og får et gennemgående indblik i og kompetencer indenfor organisationsarbejde. Vi arbejder med stærk faglighed og hjerte, og vi er nytænkende og ambitiøse. Læs for Livet har på kort tid udviklet sig fra et lille græsrodsprojekt til en professionel non-profit organisation. Nu har vi brug for dig. Her er fleksibilitet i stillingen, søde kollegaer og frivillige, plads til udvikling og gode ideer, højt til loftet, store visioner og et konkret stykke arbejde, vi har brug for bliver løftet.

Dine arbejdsopgaver inkluderer:

 • Evaluering og dokumentation: Gennemførelse af kvantitative og kvalitative evalueringer, løbende udvikling og tilpasning af evalueringsdesignet.

 • Research: Kortlægning af relevant viden vedr. læsnings betydning for udsatte børn og unge og opbygning af en vidensdatabase. Derudover også indsamle baggrundsviden til bl.a. projektudvikling – og kurser for faggrupper som socialpædagoger.

 • CSR: Være med til at udvikle samarbejder med virksomheder, bl.a. om sponsorater af læringsmaterialer til udsatte børn og unge.

 • Databehandling: Finde mønstre mm. i Læs for Livets erfaringsmateriale som rapporter, feedback etc.

 • Børneinddragelse: Medvirke til at udvikle og implementere metoder til inddragelse af de udsatte børn og unge, som Læs for Livets arbejder med og som er vores allervigtigste målgruppe.

Opgaverne planlægger vi løbende sammen med udgangspunkt i dine interesser og kvalifikationer.

Vi tilbyder:

 • Indsigt i og erfaring med en lang række varierede organisationsopgaver.

 • Løbende sparringsmøder med din praktikvært.

 • Deltagelse på ugentlige briefingmøder for alle ansatte, som giver indsigt i hele organisationens arbejde og mulighed for at sparre på tværs.

 • Udviklings- og kompetenceafklaringssamtaler i løbet af praktikperioden.

 • En udtalelse der reflekterer din indsats og kompetencer efter endt praktikforløb.

Vi forventer at du:

 • Har et stort engagement, kan arbejde selvstændigt og struktureret - og er klar til at blive kastet ud i noget nyt.

 • Er studerende på en relevant videregående uddannelse.

 • Har interesse for Læs for Livet og gerne for litteratur.

 • Har analytisk sans og er hurtig til at danne dig overblik over et felt.

 • Er varm som person og god til at indgå i samarbejder og relationer med forskellige faggrupper.

Kort om Læs for Livet:

Læs for Livet arbejder for at skabe nye muligheder for udsatte børn og unge. Vi tror på, at læsning og udvikling af fantasi kan forandre liv og skabe social mobilitet i samfundet. Derfor bygger vi skræddersyede biblioteker til udsatte børn og unge på institutioner og underviser bl.a. socialpædagoger i at skabe og bakke op om børns lyst til litteratur.

Praktisk:

Praktikperioden er fra den 19. august 2019 til den 17. januar 2020. Arbejdstiden er 20 – 37 timer efter aftale. Der er mulighed for fleksibilitet ift. dit studie eller studiejob. Praktikken er ulønnet. Arbejdsstedet er i Læs for Livets hyggelige bogkælder på Bogensegade 2-4, 2100 København Ø. Eventuelle spørgsmål kan rettes til Laura Emilie Buch Rahbek på tlf. 53 57 20 66.

Send din ansøgning og dit CV til lr@laesforlivet.dk senest mandag den 22. april.

Læs mere om os på www.laesforlivet.dk

Fra Julie, tidligere praktikant hos os:

"Hos Læs for Livet er man omringet af smukke bøger, inspirerende personligheder og en stærk vilje til social forandring. Som praktikant bliver man en del af et tight team, hvor ens input har stor betydning. Samtidig får man mulighed for at udvikle sine egne evner i en NGO, som vokser sig større og sejere hver eneste dag. Hos Læs for Livet er der ikke langt fra tanke til handling, og som praktikant får man lov at have en kæmpe finger med i spillet!”

læsforlivet- LRLB.jpg